Barbecue tips

Low & Slow cooking op de barbecue
Op de barbecue leggen we meestal vlees wat snel klaar is, maar kan ook heel goed “slow”! Grotere stukken vlees die langzaam garen op een lagere temperatuur. Hiervoor heeft u wel een barbecue nodig die je af kunt sluiten met een deksel. Doordat het vlees langzaam gaart blijft het malser en sappiger.
Bakken
Goed bakken is belangrijk! Zorg er altijd voor dat het vlees goed gebakken is. Ga hierbij uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur.
Rundvlees (biefstuk): rosé/rosé
Kalfs/lamsvlees en spiezen: rosé/gaar
Varkensvlees en papilottes: helemaal gaar
Voorgegaarde producten zoals: worstjes, spareribs en kipproducten
Tips voor een geslaagde barbecue
- Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
- Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue
de juiste hitte bereikt om het vlees perfect te grillen. - Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel omdraaien is niet goed. - Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het vlees sappiger.
- Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat u het roostert.
- Strooi van te voren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, wat het bruin worden bemoeilijkt.
- Gebruik een tang (dus geen vork). Hierdoor blijven de vleessappen bewaard.
- Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, het gaat vanzelf los.